A Boldogasszony csipkéje lett Magyarország tortája 2019-ben

Több mint fél kiló málnát kell beledolgozni az idei nyertes Magyarország Tortájába, amely a Boldogasszony csipkéje fantázianévre hallgat. – olvasható a funzine.hu oldalon.

Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje nevű kreációt választották meg az ország tortájának 2019-ben. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Gyuris László szegedi cukrászmester nyerte a Kicsi Gesztenye tortával.

A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. A nyertes torta mindegyik rétegében megtalálható ez a rendkívül ízletes gyümölcs, egy torta több, mint hatszáz gramm málnát tartalmaz.

A hozzáadott cukor nélkül készült Kicsi Gesztenye szeletenként 204 kcal-t és csupán 14,9 g szénhidrátot tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánlják, aki ügyel arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyaszt.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a “Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-a, államalapító Szent István ünnepe alkalmából.

Related posts